© 2017 admin

Garnki dla dobrej kuchni: waga

Do naszej domowej kuchni zazwyczaj kupujemy garnki dość ciężkie, zwykle z podwójnym dnem, które w lepszy sposób pozwalają wykorzystywać dostarczaną im energię. W dużej mierze tak wysoka pojemność energetyczna garnka domowego spowodowana jest założeniem sprzedawcy, że osoba gotująca we własnym domu jest sama i przy okazji robi jeszcze kilka innych rzeczy. Jest to założenie jak najbardziej trafne i zabezpieczenie przed zbyt szybkim wychłodzeniem się żywności czy jej przypaleniem są jak najbardziej na miejscu.co-wazymy-w-kuchni

Pani domu im przyklaśnie. W restauracji takie elementy są zupełnie niepotrzebne, ponieważ wszystko jest tutaj produkowane na bieżąco i nie ma potrzeby podtrzymywania ciepła na zapas, a jeśli coś się w kuchni kiedykolwiek przypala, jest to bardzo źle zorganizowana kuchnia. Garnek dla gastronomii musi być lekki i poręczny, ponieważ przez cały dzień czy przez całą noc będzie wykorzystywany, więc dokładanie pracy personelowi poprzez zmuszanie go do dźwigania ciężarów jest po prostu bez sensu.